ANKARA / YENİMAHALLE - Şehit Ali Öztürk Ortaokulu

8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ

Binlerce yıl boyunca Anadolu topraklarında kadın; bilgeliğin, üretkenliğin, çalışkanlığın, bereketin, sevginin ve barışın simgesi olarak anılmıştır. Kurtuluş Savaşı sırasında Anadolu kadını, mayasında varolan cesaretini, yurdunu koruma inancını ve gücünü büyük bir kahramanlıkla ortaya koymuştur. Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş aşamasında Mustafa Kemal’in önderliğinde gerçekleşen tüm devrimlerin ve çalışmaların içinde onurla yer almıştır.Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu büyük önder Mustafa Kemal Atatürk, "Dünya yüzünde gördüğümüz her şey kadının eseridir" sözleriyle, toplum içinde kadınlara verdiği önemi her fırsatta dile getirmiştir.Gerçekleştirdiği reformlarla Türk kadınlarının hakları teslim etmiş, öyle ki birçok Avrupa ülkesinden önce kadınlara seçme ve seçilme hakkı verilmesini sağlamiştir. Ata'miza ve bugünün gençlerine ışık olan tüm kahraman türk kadınına teşekkürlerimizle, diyerek bugünün emekçi kadınlarini da unutmayan, günümüzü çiçeklerle kutlayan sayın okul idaremize teşekkürlerle.
08-03-202408-03-202408-03-202408-03-2024

Yayın: 08.03.2024 - Güncelleme: 08.03.2024 11:05 - Görüntülenme: 197